BBQ: gegrilde courgette caprese

Dinner

​Voor da ge ga denken ‘seg Celien, waar zijn de carbs?’. Ik maakte dit laatst als bijgerecht voor bij de bbq! Méga smaakvol en lekker licht. De salade van mozzarella, tomaatjes, ui en basilicum serveerde ik apart in een kommetje. De courgetteplakken kan je op voorhand al snijden en even kruiden en vervolgens à la minute op de bbq grillen. Must try dus! Check hieronder het recept.

Gegrilde courgette caprese

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd5 min
Porties: 8 porties

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 handjes kerstomaten
  • 2 handjes verse basilicum
  • balsamicocrème- of azijn
  • 1 bol mozzarella
  • snufje peper en zout
  • 1 takje lente-ui

Instructies

  • Was de kerstomaten en snijd in kwartjes.
  • Snijd de bol mozzarella in blokjes.
  • Snijd de verse basilicum fijn.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringetjes.
  • Meng de kerstomaten met de mozzarella, basilicum, lente-ui en een snuf peper en zout. Je kan hier eventueel al dan balsamico toevoegen.
  • Snijd de courgette alvast in plakken en kruid met een snuf peper en zout.
  • Leg de corgetteplakken op de bbq of grill voor een 5-tal minuten.
  • Haal ze van de bbq en beleg met de capresesalade. Voeg nu eventueel nog de balsamicocrème toe.

P.S. heb je dit gerecht gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.