Bananenbroodcakes met chocolade en mandarijn

Gebak & dessert, Snacks

3 rijpe bananen in de fruitschaal? Maak dan deze heerlijke bananenbroodcakes.

Bananenbroodcakes met chocolade en mandarijn

Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 100 g havermout
  • 50 g meel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 15 g gebroken lijnzaad
  • 3 rijpe bananen
  • 50 g melk
  • 1 snufje zout
  • 30 g pecannoten
  • 2 mandarijnen
  • 20 g chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Prak de bananen en meng met de melk.
  • Meng vervolgens ook de havermout, het meel, de koek-en speculaaskruiden, het lijnzaad en een snuf zout tot een beslag.
  • Hak de pecannoten en chocolade fijn. Ook de mandarijn snijd je in fijne blokjes. Roer door het beslag.
  • Indien je geen silicone vorm gebruikt, vet je de vormpjes nog even in. Giet het beslag in de vormpjes en plaats in de oven voor een 20-tal minuten.
  • Haal ze uit de oven, laat even afkoelen en haal ze vervolgens uit de vormpjes. 

Smullen!

P.S. heb jij deze cakes gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.