Bananenbrood met courgette

Gebak & dessert, Snacks

Ik ben helemaal fan van deze variant van bananenbrood. De courgette maak de ‘cake’ lekker smeuïg en je krijgt groente binnen zonder ze te proeven! Je kunt de plakjes verpakken en bewaren voor 3-4 dagen in de koelkast en voor 2-3 maanden in de vriezer. TRY IT!!

Ingrediënten:

  • 200 gram volkoren tarwebloem
  • 2 rijpe bananen 
  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 100 gram magere kwark (of Griekse yoghurt)
  • 1 el kaneel
  • snuf zout
  • 1 tl bakpoeder of baking soda
  • 1 el vanille extract
  • 1 vel bakpapier + langwerpige cakevorm
  • rasp

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snij de banaan in kleine stukken en prak ze tot een gladde massa
  3. Doe bij elkaar in een grote kom: tarwebloem, geprakte bananen, eieren, vanille extract, kwark, kaneel, zout en bakpoeder/soda.
  4. Mix dit geheel tot een glad beslag
  5. Rasp de courgette en roer dit door het beslag heen
  6. Giet het beslag in een met bakpapier bekleed cakevorm
  7. Zet in de oven voor +/- 35 minuten. check of de cake gaar is met een satéprikker
  8. Laat even afkoelen en snijd dan in plakken
  9. Je kunt de plakken verpakken en vers houden voor 3-4 dagen lekker in de koelkast en voor 2-3 maanden in de vriezer.

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien