Bananenbrood cheesecake

Gebak & dessert, Snacks

Ik word van 2 dingen heel gelukkig!

​Dat is bananenbrood én cheesecake. Dit heb ik dus gecombineerd in 1 cake, echt een topper! Aan de slag dus! 

Bananenbrood cheesecake

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd45 min
Porties: 1 cake

Equipment

  • oven
  • Mixer

Ingrediënten

Voor het bananenbrood:

  • 3 bananen (goed rijp)
  • 3 eieren
  • 200 g meel
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder

Voor de cheesecake:

  • 400 g verse kaas (platte kaas of kwark)
  • 100 g roomkaas (light)
  • 1 ei
  • 3 el meel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Mix alle ingrediënten voor het bananenbrood tot een luchtig beslag.
  • Ook de ingrediënten voor de cheesecake klop je met een garde tot een homogene massa in een aparte kom of maatbeker.
  • Bekleed een lange cakevorm met bakpapier. Bedek de bodem met de helft van het bananenbroodbeslag. Hierop giet je het cheesecakebeslag. Vervolgens bedek je dit met de andere helft van het banenbroodbeslag.
  • Plaats in de oven voor zo'n 45-tal minuten. Check regelmatig.
  • Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.

YUMMYYYY!

P.S. heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.