Asperges à la flamande met garnalen

Dinner

Niets beter dan asperges à la flamande met kraakverse Belgische asperges in combinatie met zilte garnalen.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 4 asperges
  • 2 eieren
  • 2 el garnalen (gepeld)
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes peterselie
  • Snuf peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd van alle asperges 3 à 4 cm van de onderkant af.
  2. Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Wees niet bang om te veel schil te verwijderen, schil die blijft zitten is vezelig en niet lekker. Ter controle kan je altijd eens voelen of er zeker geen ruwe stukken zijn blijven zitten.
  3. Kook de asperges in gezouten water tot ze gaar zijn (5 tot 8 minuten). Je kan de asperges rechtop zetten in de kookpot zodat de koppen net niet onder water staan.
  4. Haal de asperges uit het water en laat even uitlekken op een keukenhanddoek.
  5. Kook de eitjes tot ze hard gekookt zijn (10 minuten).
  6. Haal ze uit het water en laat ze schrikken met koud water. Verwijder vervolgens de schil.
  7. Snijd de peterselie fijn.
  8. Prak de eitjes en meng met de peterselie, olijfolie en een snuf peper en zout.
  9. Leg de asperges op het bord, verdeel hierover het geprakte eitje met peterselie en vervolgens ook de garnalen.

Smakelijk, trouwens super lekker met gebakken krieltjes! 😋

P.S. heb jij deze oer-Vlaamse klassieker gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.