Appel-dadelrepen

Gebak & dessert, Snacks

​Ik heb een méééga goeie tip voor jullie als je nog op zoek bent naar een lekker tussendoortje voor onderweg. 
​Want deze appel-dadelrepen maak je echt in een handomdraai. Want wie wilt er met dit weer nu langer in de keuken staan dan nodig is? 

appel-dadelrepen

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd25 min
Porties: 10 repen

Equipment

  • Hakmolen

Ingrediënten

  • 120 g pecannoten
  • 150 g havermout
  • 160 g dadels
  • 2 tl kaneel
  • 1 snuf zout
  • 2 appels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel de pecannoten en havermout over de bakplaat en plaats voor een 10-tal minuten in de oven.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.
  • Voeg de appels samen met de dadels, kaneel en een snufje zout toe aan de hakmolen.
  • Vervolgens voeg je de geroosterde pecannoten en havermout toe aan de hakmolen en hak je het geheel tot een plakkerig beslag.
  • Bekleed een cakeblik met bakpapier en verdeel hierin het beslag.
  • Plaats in de oven voor zo'n 25-tal minuten tot de buitenkant krokant gebakken is. Vanbinnen mag het deeg nog smeuïg zijn.
  • Snijd de cake in 10 gelijke repen.

Smullen! Zeker wanneer ze vers uit de oven komen. 😋

P.S. heb je deze repen gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.