Risotto van zilvervliesrijst en aubergine met tonijn en abrikoos

Dinner

​Deze risotto van zilvervliesrijst, aubergine en tonijn is ideaal om van te voren klaar te maken en à la minute op te warmen. Enkel nog even serveren met verse abrikoosschijfjes en tonijn. 

Risotto van zilvervliesrijst en aubergine met tonijn en abrikoos

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 abrikoos
  • 1 aubergine
  • 1 handje kerstomaten
  • 1/2 blikje gerookte tonijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 snuf currypoeder

Instructies

  • Was de aubergine en verwijder het groen. Snijd vervolgens in blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de aubergineblokjes. Kruid met een snuf currypoeder.
  • Wanneer de blokjes kort zijn aangebakken voeg je de zilvervliesrijst toe aan de pan. Voeg warm water toe totdat de rijst juist onder staat. Wanneer de rijst droog komt te staan, kan je weer wat water toevoegen. Roer af en toe goed door.
  • Halveer de kerstomaten en voeg deze toe aan de risotto.
  • Verwijder de pit uit de abrikoos en snijd in schijfjes.
  • Wanneer de rijst gaar is, serveer je de risotto met de tonijn en abrikoosschijfjes.
  • Top eventueel nog af met een takje koriander.

Smakelijk!

P.S. heb jij deze risotto gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien