​Pasta carbonara

Dinner

Deze pasta carbonara was in 2020 één van de meest gemaakte gerechtjes door jullie. Daarom wil hem nog eens in de kijker zetten want dat verdient deze topper! 

Ingrediënten 4 personen:

  • 400 g volkoren spaghetti
  •  ​3 l water
  •  2 blokjes groentebouillon
  •  1 knolselder
  •  150 g geraspte kaas
  •  200 g gandaham
  •  Snufje peper, zout en nootmuskaat

Bereiding:


1. Schil de knolselder en snijd ze in grove stukken.
2. Breng de stukken knolselder in een pan met water aan de kook en kook de knolselder in +/- 15 min gaar.
3. ​Kook de spaghetti in 3 l water met de blokjes groentebouillon gaar. 
4. Wanneer de knolselder en de spaghetti gaar zijn. Giet je het kookwater van de knolselder af en voeg je 250 ml van het kookwater van de spaghetti toe aan de knolsederblokjes.
​5. Pureer de knolselder met een mixer tot een homogene saus. 
​6. Zet de saus nog even op een laag vuur en voeg de kaas hieraan toe, roer goed door. Is de saus nog te dik? Voeg hier dan nog een beetje kookwater bij. Vervolgens mag je het kookwater van de spaghetti afgieten.
​7. Kruid af met wat peper en zout en een snufje nootmuskaat.
8. Snijd de ham in kleine stukjes en plaats deze op een bord voor 4 minuten in de magnetron totdat ze lekker krokant zijn.
9. Voeg de spaghetti toe aan de saus en garneer met de Gandaham. 

Favo comfortfood!

​P.S. heb je dit receptje gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien.